Descriere
Masina productie inghetata si creme cu pasteurizare
-
Cuve separate pentru pasteurizare și răcire
Pasteurizarea: Pasteurizarea este un tratament termic care prelungește durata de valabilitate a alimentelor și reduce încărcătura microbiană prin încălzire rapidă urmată de răcire bruscă. În cofetărie, faza de încălzire este esențială pentru obținerea unui produs neted și omogen, care evidențiază calitatea ingredientelor premium. Pentru gelato artizanal, acest proces ajută la dizolvarea ingredientelor uscate și la activarea stabilizatorilor. Trittico® permite o încălzire precisă și eficientă direct în cuva superioară verticală, urmată de o răcire rapidă în cilindrul inferior, asigurând un produs final sănătos și sigur.Răcirea: Răcirea este o etapă esențială în producția de produse de patiserie, gelato și ciocolată. Pentru rezultate optime, răcirea trebuie să fie rapidă, intensă și uniformă în întreaga compoziție, cu un control precis al timpului și al temperaturii. În patiserie, răcirea rapidă asigură textura și consistența corectă, permițând utilizarea imediată a produsului. În producția de ciocolată, răcirea precisă sprijină cristalizarea ideală a masei de cacao. Pentru gelato, congelarea în sarjă presupune transformarea compoziției din stare lichidă în stare solidă prin răcire și agitare rapidă, formând cristale fine de gheață care dau un produs uscat, cremos, ușor de porționat și care se păstrează bine în vitrină.
- Control electronic cu afișaj digital al programelor și temperaturilor
- Invertor pentru controlul turațiilor la congelare și overrun
-
SISTEM IONIC 3D – pentru consistență perfectă a înghețatei
Sistemul ionic este un brevet Bravo ajuns la a treia generație, care controlează ciclul de congelare prin analiza migrației ionice pentru a determina când fiecare aromă de înghețată este „înghețată” corespunzător și gata pentru extracție.În starea lichidă, amestecul conține multă apă și ioni pozitivi și negativi. Prin aplicarea unei micro-tensiuni asupra amestecului prin electrozi, ionii migrează spre electrodul negativ și invers, fenomen numit „conductivitate ionică”.
Conductivitatea poate fi măsurată optim de controlerul electronic. Când amestecul se transformă în înghețată și devine solid, conductivitatea scade. Senzorii de control ionic sunt amplasați în cilindru și în interiorul acestuia, iar măsurarea cantității de ioni permite determinarea exactă a momentului optim pentru extracția produsului final.
- 5 programe presetate: înghețată, sorbet, granita, topping și cremă patisierului
- Cuva inferioară cu sistem de răcire cu injecție multipunct
-
Sistem de încălzire patent Bravo cu rezistență în cămașă siliconică
Pe cuva de fierbere din inox este montată o rezistență electrică îmbrăcată într-o cămașă siliconică ce permite transferul rapid și exact al temperaturii, evitând inercia termică a unui lichid, cum se întâmplă în cazul aparatelor cu transfer termic tip bain-marie.Senzorul de temperatură este amplasat în centrul cuvei, la baza acesteia, „citind” astfel temperatura exactă din mijlocul amestecului, și nu pe pereții laterali, cum se întâmplă în cazul sistemelor de tip bain-marie.
Precizia și reglajul la increment de 1°C vor permite să lucrați cu temperatura potrivită pentru fiecare tip de amestec, începând de la +40°C până la +115°C.
- Cuvele și carcasa din oțel inox și elemente din aluminiu
-
Capac superior transparent cu sistem de oprire a paletelor
Pentru un control ușor al fazei de încălzire / fierbere.Agitatorul se oprește automat când capacul este ridicat.
-
Răcire cu apă a condensatorului
Condensator – schimbător de căldură cu plăci de înaltă performanță, pentru economii mari de apă. Secțiune largă de curgere a apei pentru a preveni depunerile de calcar. - Fanta de admisie a mixturii pe panoul frontal
-
Ușă din Makrolon atermic, rezistent la șocuri
Makrolonul este un polimer cu capacitate de izolare termică ridicată, pentru a evita dispersia la rece, așa cum se întâmplă cu cele metalice, metalul fiind un bun conductor termic.Izolarea termică a cilindrului de răcire este foarte importantă, nu doar pentru reducerea consumului energetic și timpul de congelare, dar și pentru calitatea finală a înghețatei. Cu cât procesul de congelare este mai scurt, cu atât mai mult se evită o potențială separare centrifugala a emulsiei.
Igienă maximă – Makrolonul fiind un compozit dens, necesită doar apă caldă pentru curățare, iar utilizarea detergentului acid nu este recomandată.
- Compresor semiermetic de putere mare
- Răzuitoare metalice în ambele tancuri
- Spălare facilă, inclusiv tubul de scurgere intern
- 4 roți solide, din care 2 cu sistem de frânare
-
Accesorii opționale
-
AIR COOLING – Răcire suplimentară cu aer și apă a condensatorului. Cu această opțiune inclusă, conectarea la sursa de alimentare cu apă rece necesară pentru sistemul de răcire rămâne obligatorie, dar condensatorul adițional va reduce semnificativ consumul de apă.
-
EVO MIX – Mixer / blender – dispune de un cuțit cu 3 lame și se instalează deasupra tancului de fierbere. Are o viteză de lucru de 12.800 rot./min. și poate fi setat să funcționeze între 1 și 5 min. Asigură confort și productivitate maximă utilizatorului și poate fi demontat cu ușurință și spălat separat.
-
Display LCD – Display tactil LCD conectat la controlerul electronic. Ecranul grafic de 7” conectat la computerul mașinii asigură un control interactiv al tuturor funcțiilor și permite afișarea în timp real numărului de cicluri de producție, funcționarea mixerului, durata programelor și biblioteca de rețete pentru toate programele.
-
AIR COOLING – Răcire suplimentară cu aer și apă a condensatorului. Cu această opțiune inclusă, conectarea la sursa de alimentare cu apă rece necesară pentru sistemul de răcire rămâne obligatorie, dar condensatorul adițional va reduce semnificativ consumul de apă.
Garanție 12 luni
Fabricație: Italia
Recenzii
Nu există recenzii până acum.