Produse

Masina productie inghetata si crema patisierului Bravo Trittico Startronic Plus 183

Descriere

Masina productie inghetata si crema patisierului cu pasteurizator inclus

Genesio Bravo (foto) este inventatorul masinilor de inghetata cu pasteurizator inclus din seria Trittico – TRT (pasteurizare – soc termic – racire rapida).

Modelele cu pasteurizator inclus din seria Trtittico – TRT, au avantajele economiei de spatiu, puterii electrice absorbite, securitatii alimentare, vitezei de productie si a usurintei in utilizare.

  1. Pasteurizator

    Valva fluture

2 Mantecator

 

 

 

 

 

Amestecul fierbinte se scurge prin tubul intern direct in cilindrul de racire, unde incepe imediat faza de racire / congelare (soc termic), impiedicand astfel aparitia si proliferarea microorgansmelor periculoase pentru sanatate (pasteurizare).

Valva fluture (foto) separa gravitational cilindrul de fierbere de cel de racire printr-un maner cu un mecanism extrem de simplu, eficient si usor de utilizat si curatat.


Capacitate cilindru de pasteurizare si cilindru racire 3 l + 3 l

Capacitate productie inghetata 15 ~18 l / ora – crema 6 kg. / ora

Instalare pe banc solid din inox (nu este inclus in pret)

Modelele din seria 122 si 183 trebuiesc instalate pe un suport solid, preferabil din inox.
Suportul poate fi comandat separat la inaltimea dorita de catre utilizator.


Control electronic cu afisaj digital al temperaturii

Control automat al temperaturii de mare precizie (standard)
Ușor de folosit, afiseaza in permanenta temperatura curenta a mixului.

Masinile din seria Bravo Trittico pot fi comandate si cu controler cu afisaj grafic de 3.3” (optional).


Cu invertor si sistem Ionic 3D in tancul de racire (patent Bravo)

Sistemul ionic este un brevet Bravo ajuns la a treia generatie, pentru controlul ciclului de congelare care utilizează analiza migrației ionice pentru a determina când fiecare aromă de înghețată este „înghețată” corespunzător și gata pentru extracție.
Când este încă in stare lichida, amestecul conţine multă apă careconține de asemenea ioni pozitivi și negativi.
Prin aplicarea unei micro-tensiuni asupra amestecului lichidprin cei doi electrozi(vezi fig. de mai jos), ionii pozitivi migrează spre electrodul negativ și invers. Aceast fenomen fizic poarta numele de „conductivitate ionică”.
Evident că această conductivitate poate fi măsurată într-un mod optim de către controlerul electronic.
Când amestecul se transformă în înghețată, nu mai este lichid, ci solid. Într-un solid nu există destui ioni pentru a permite conductivitatea electrica. Unul dintre senzorii de control ionic este cilindrul în sine (împământare), ceilalți sunt cei doi senzori din interiorul cilindrului si peflanșa izolata care este realizată din Macrolon®.
Prin urmare, principiul pe care se bazează sistemul ionic este acela de măsurare a cantității de ioni, care este maximă când înghețata se află în stadiul lichid și tinde să devină nesemnificativă pe măsură ce înghețata devine treptat mai solida / uscată (mare parte din apa trece in stare cristalizata).
Avantajul acestui sistem este acela ca se bazeaza pe procesele care au loc in interiorul amestecului oferind utilizatorului informatii despre cantitatea de apa in stare lichida si cea in stare solida.
Sistemul este ideal pentru cei lipsiti de experienta in productie fiind foarte usor de utilizat si oferind informatii exacte despre momentul optim la care trebuie sa fie facutaextractia produsului final.


5 programe presetate inghetata cu lapte, sorbet, granita, topping si crema patisierului (cu pasteurizare / soc termic / racire rapida)

Cuva de pasteurizare cu rezistenta in camasa siliconica

La toate modelele Trittico si TRT pe cuva de fierbere din inox este montata o rezistenta electrica imbracata intr-o camasa siliconica ce permite transferul rapid si exact al temperaturii fara dezavantajul inertiei termice a unui lichid asa cum se intampla in cazul aparatelor cu transfer termic tip bain – marie.

Senzorul de temperatura este dispus in centrul cuvei, la baza acesteia „citind” astfel temperatura exacta din milocul amestecului si nu pe peretii lateral asa cum se intampla in cazul sistemelor de tip bain – marie.

Precizia si reglajul la increment de 1°C va permite sa lucrati cu temperatura potrivita fiecarui tip de amestec incepandde la +40°C pana la +115°C.


Cuva si carcasa din otel inox si elemente din aluminiu

Racire cu apa a condensatorului (necesita conexiune alimentare / scurgere apa)

Condensator – schimbător de căldură cu plăci de înaltă performanță, pentru economii mari de apă.

Secțiune largă de curgere a apei pentru a preveni depunerile de calcar.

Protejat de două plăci din oțel inoxidabil pentru a preveni oxidarea și pentru a optimiza schimbul de căldură.

 

Optional

Se poate adauga un condensator suplimentar cu racire pe aer.

Montarea unui condensator suplimentar va reduce si mai mult consmul de apa pentru racirea evaporatorului.

Pentru ca acest schimbator de caldura sa fie eficient, temperatura din laborator ar trebui sa nu depaseasca +25°C.

Solicitati o oferta de pret pentru aceasta optiune.


Razuitoare metalice in ambele tancuri

Capac superior transparent

Pentru un control usor al fazei de incalzire / fierbere.

Agitatorul se opreste automat când capacul este ridicat.

Fanta de admisie a mixturii pe panoul superior

Usa din Makrolon® atermic, rezistent la socuri

Makrolonul este un polimer, material cu capacitate de izolare termica ridicata pentru a evita dispersia la rece, asa cum se intampla cu cele metalice, metalul fiind un bun conducător termic.

Izolarea termica a cilindrului de racire este foarte importanta, nu doar din perspectiva reducerii consumurilor energetica si a timpului de congelare, cat din prisma calitatii finale a inghetatei, cu cat procesul de congelare este mai scurt, cu atat mai mult se evita o potentiala separare centrifugala a emulsiei.

Igienă maximă, Makrolonul fiind un compozit foarte dens e nevoie doar de putina apa calda, nu e nevoie si nici nu se recomanda spalarea cu detergenti acizi, ci doar apa calda.


Control electronic cu display graphic de 3.3” al temperaturii

Putere totala absorbita 4.2 Kw

Alimentare electrica trifazata la 400 V ~ 50 Hz

Dimensiuni exterior: 50 x 79 x h 78 cm

Este foarte important ca inainte de instalare sa se ia in calcul o distanta de aproximativ 10 cm in raport cu lateralele si spatele masinii.
Vezi si textul referitor la instalarea pe un banc solid.
Dimensiunile modelului Bravo 183 Plus: Latime 50 cm. x Adancime79 cm. x Inaltime78 cm.


Greutate: 120 kg

Garantie 12 luni

Transportul, racordarea la facilitati (apa, curent electric) si instruirea personalului sunt incluse

Clientul va trebui sa se asigura ca exista surse de alimentare electrica (trifazat si monofazat), panou de sigurante cu diferential dedicat, alimentare cu apa rece / calda si scurgere in apropierea spatiului in care va fi instalat aparatul, o suprafata plana si conditii de lucru fara umiditate si temperatura excesiva.

Temperatura apei de intrare nu trebuie sa depaseasca maxim +20°C la intrarea in masina iar presiunea necesara este de minim 2 bari, in masura in care apa are continut ridicat de calcar se impune instalarea unui filtru dedurizator iar daca instalatia de alimentare cu apa este veche si si exista reziduri de tipul rugina, nisip, va trebui instalat un filtru pentru impuritati, altfel exista pericolul colmatarii condensatorului de racire si / sau al valvei de reglaj al debitului de apa iar aceste potentiale riscuri nu vor fi asigurate de garantie!

Transportul este inclus in pretul de vanzare dar clientul este obligat sa asigure suportul si asistenta la descarcare in conditiile in care utilajul trebuie instalat la etaj sau in demisol, daca sunt trepte sau rampe inclinate pentru livrare.

Instruirea personalului este inclusa in limita a 8 ore de la montajul utilajului.

Ingredientele pentru teste si demonstratia de functionare sunt oferite cu titlu gratuit in masura in care clientul nu are deja propriile ingrediente sau retete specifice.

CONDITII GENERALE DE GARANTIE, POSTGARANTIE SI REPARATIE

Garantia generala si de reparatie se aplica in conformitate cu drepturile consumatorului

reglemantate prin Legea nr. 449/12.11.2003, Legea nr. 296/28.06.2004, HG nr. 130/31.08.2000

completata prin Legea nr. 51/21.01.2003.

Perioada de garantie decurge de la data cumpararii si se prelungeste cu termenul scurs de la data reclamatiei pana la data repunerii in functiune a aparatului defect.

In perioada de garantieunitatile service au obligatia de a remedia defectiuneaaparutaintr-un termen rezonabil fixat impreuna cu utilizatorul la momentul constatariidefectiunii.

Dupa perioada de garantievanzatorul este obligat sa asigure contra cost piese de schimb originale pe o perioada de maxim8 ani de la data vanzarii aparatului ce face obiectul interventiei.

Garantia aparatelor se refera la functionarea acestora in conditiile si parametrii tehnici comunicati de catreproducator si vanzator si acopera conform legii eventualele neconformitati

sau vicii de fabricatie ale aparatelor.

Nu se acorda service gratuit si nu se inlocuiesc gratuit piesele sau produsele defecte aflate in perioada de garantie daca au fost produse de proasta utilizare a aparatelor.

APARATUL TREBUIE INSTALAT DE PERSONAL AUTORIZAT IN CONFORMITATE CU NORMELE DE SIGURANTA IN VIGOARE.

In conformitate cu normele europene si internationale la sfarsitul perioadei de utilizare a aparatelor cumparatorul este obilgat sa se adreseze unei firme  specializate in demontarea aparatelor si recuperarea materialelor si substantelor ce compun  aparatul si pot afecta mediul inconjurator!

Solicita oferta

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Masina productie inghetata si crema patisierului Bravo Trittico Startronic Plus 183”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cart
Your cart is currently empty.