Descriere
Masina pentru productie inghetata cu pasteurizare
- Instalare pe banc solid din inox
-
Cuve separate pentru pasteurizare și răcire
Pasteurizarea: Pasteurizarea este un tratament termic care prelungește durata de valabilitate a alimentelor și reduce încărcătura microbiană prin încălzire rapidă urmată de răcire bruscă. În cofetărie, faza de încălzire este esențială pentru obținerea unui produs neted și omogen, care evidențiază calitatea ingredientelor premium. Pentru gelato artizanal, acest proces ajută la dizolvarea ingredientelor uscate și la activarea stabilizatorilor. Trittico® permite o încălzire precisă și eficientă direct în cuva superioară verticală, urmată de o răcire rapidă în cilindrul inferior, asigurând un produs final sănătos și sigur.Răcirea: Răcirea este o etapă esențială în producția de produse de patiserie, gelato și ciocolată. Pentru rezultate optime, răcirea trebuie să fie rapidă, intensă și uniformă în întreaga compoziție, cu un control precis al timpului și al temperaturii. În patiserie, răcirea rapidă asigură textura și consistența corectă, permițând utilizarea imediată a produsului. În producția de ciocolată, răcirea precisă sprijină cristalizarea ideală a masei de cacao. Pentru gelato, congelarea în sarjă presupune transformarea compoziției din stare lichidă în stare solidă prin răcire și agitare rapidă, formând cristale fine de gheață care dau un produs uscat, cremos, ușor de porționat și care se păstrează bine în vitrină.
-
Sistem de încălzire patent Bravo cu rezistență în cămașă siliconică
Pe cuva de fierbere din inox este montată o rezistență electrică îmbrăcată într-o cămașă siliconică ce permite transferul rapid și exact al temperaturii, evitând inercia termică a unui lichid, cum se întâmplă în cazul aparatelor cu transfer termic tip bain-marie.
Senzorul de temperatură este amplasat în centrul cuvei, la baza acesteia, „citind” astfel temperatura exactă din mijlocul amestecului, și nu pe pereții laterali, cum se întâmplă în cazul sistemelor de tip bain-marie.
Precizia și reglajul la increment de 1°C vor permite să lucrați cu temperatura potrivită pentru fiecare tip de amestec, începând de la +40°C până la +115°C.
- Cuva inferioară cu sistem de răcire cu injecție multipunct
- Cuvele și carcasa din oțel inox și elemente din aluminiu
-
Răcire cu apă a condensatorului
Condensator – schimbător de căldură cu plăci de înaltă performanță, pentru economii mari de apă. Secțiune largă de curgere a apei pentru a preveni depunerile de calcar. - Răzuitoare din policarbonat de densitate mare
- Fantă de admisie a mixturii pe panoul superior
-
Ușă din Makrolon atermic, rezistent la șocuri
Makrolonul este un polimer cu capacitate de izolare termică ridicată, pentru a evita dispersia la rece, așa cum se întâmplă cu cele metalice, metalul fiind un bun conductor termic.Izolarea termică a cilindrului de răcire este foarte importantă, nu doar pentru reducerea consumului energetic și timpul de congelare, dar și pentru calitatea finală a înghețatei. Cu cât procesul de congelare este mai scurt, cu atât mai mult se evită o potențială separare centrifugala a emulsiei.
Igienă maximă – Makrolonul fiind un compozit dens, necesită doar apă caldă pentru curățare, iar utilizarea detergentului acid nu este recomandată.
- Control electronic cu afișaj digital al temperaturii
Garanție 12 luni
Fabricație: Italia
Recenzii
Nu există recenzii până acum.