Noutăți

Noutăți

Etichetarea energetică a UE pentru aparatele profesionale este în curs de aplicare

Un sistem european comun de etichetare energetică la nivel de frigidere si congelatoare profesionale este pe drum. El se bazează pe o nouă cerință de proiectare ecologică a UE, care stabilește standarde minime de performanță energetică pentru dulapuri frigorifice comerciale vândute în UE.

În practică, aceasta va însemna că toate produsele care consumă energie peste nivelul minim nu vor putea să fie vândute în UE de la 01.07.2016.

Noile cerințe ale eco-design, care sunt concepute pentru a acționa de eficiență energetică și design ecologic, se va aplica tuturor producătorilor și importatorilor care vând și produse de piață în cadrul UE.

Sistemul de etichetare va fi obligatoriu în întreaga Europă, și se bazează pe o evaluare bazată pe litere de la A la G, unde A reprezintă cele mai multe produse de economisire a energiei. Pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența energetică pragurile de energie vor fi strânse la intervale de un an. Acest lucru înseamnă că, clasa A + va fi introdusă de la 1 iulie 2017 în A ++ la 1 iulie 2019 și A +++ până la 1 iulie anul 2020.

Programul recent dezvoltat de către GRAM, seria SUPERIOR PLUS K 72, depăşeşte deja cerințele clasei energie A. Prin urmare, se poate spune că aparatul este pe o treaptă superioară înainte de cerințele de proiectare ecologică.

În Danemarca, Agenția pentru Energie va fi responsabilă pentru asigurarea respectării sistemului de etichetare energetică. Pentru a face acest lucru, Agenția va efectua inspecții detaliate și stricte de testare a aparatelor pentru a determina dacă marcajul este corect.

Horecons Profesional distribuie în România aparatele frigorifice profesionale cu clasa de eficienţă energetică A produse de către fabricantul danez Gram.

Un clasament al producătorilor de aparate frigorifice profesionale în funcţie de eficienţa energetică găsiţi accesând linkul: http://www.topten.eu/english/professional-refrigerators/storage-refrigerators/storage-refrigerators-1-door.html

Cart
Your cart is currently empty.